Jansje over presentatievideo

Klant

Jansje van Middendorp: onderzoeker, publicist en vrijwilliger in de financiële dienstverlening

de vraag van jansje

Presentatievideo maken van de onderzoeksresultaten en tips hoe vrijwilligers hulpvragers met financiële problemen nog beter kunnen ondersteunen.

Onze aanpak

Ik heb samen met Jansje de tijd genomen voor het uitwerken van een goed script: voor wie is de video bedoeld, wat wil je vertellen en hoe kun je dat doen op een manier die bij je past? Mijn aandacht ging er verder naar uit om haar op haar gemak te laten voelen voor de camera.

  • Eerste versie van het script: deze heeft Jansje zelf geschreven. Ik heb extra structuur aangebracht, teksten ingekort en taalgebruik versimpeld.
  • Tweede versie hebben we samen doorgesproken en ik heb de aanpassingen doorgevoerd.
  • Jansje heeft het script afgestemd met de personen van wie ze inhoudelijke feedback wilde.
  • De opname duurde 3 uur. Hiervoor heb ik gebruik gemaakt van mijn mobiele telefoon op statief en een lavalier microfoon.
  • Ter afronding heb ik de beste shots achter elkaar gemonteerd, beeld toegevoegd, muziekje eronder en ondertiteling. Et voilà, ziedaar het eindresultaat!

Ervaring Jansje

“Elodie zorgde met haar enthousiasme, kennis en ervaring dat ik goed voorbereid voor de camera stond en me op mijn gemak voelde. Ze voelde meteen aan welke kant ik op wilde, gaf duidelijk feedback en sloot zich makkelijk aan bij mijn wensen.
Ze nam de tijd en maakte weloverwogen keuzes wat betreft achtergrond en licht. Daardoor kom ik heel natuurlijk en ontspannen over op de video. We knipten het script op in kleinere stukjes en filmden tot we beiden helemaal tevreden waren.
Niet alleen inhoudelijk, ook technisch heeft Elodie goed werk geleverd. Ik ben heel tevreden met het eindresultaat en krijg veel positieve reacties vanuit mijn netwerk en daarbuiten. Elodie heeft mij en mijn onderzoek met deze video op de kaart gezet."

Het resultaat

Bekijk de presentatievideo die gemaakt is in opdracht van het Landelijk Stimuleringsnetwerk Thuisadminstratie.